Åpningsmøte: Putins Russland

Åpningsmøte: Putins Russland

Dato:

Wednesday 25. January 2012

Tid:

18:30

Google Calendar | iCal

Sted:

Foajeen, Grieghallen  

Komite:

Aktuelt

Møteleder:

Maria Dyrhol Sandvik  

Del:

Russland opplever de største politiske protestene og demonstrasjonene siden Sovjetunionens fall. Vi flyr inn Hans-Wilhelm Steinfeld fra Moskva for å oppdatere oss på Putins Russland. Etter møtet fremfører BFO Beethovens Skjebnesymfoni. Se vår Facebookevent!

OBS! Billettsalget starter 17 50, og det lønner seg å være tidlig ute. Vi har kun muligheten til å ta kontant betaling.

Statsminister Vladimir Putins parti Det forente Russland gikk dramatisk tilbake ved valget i høst. Partiet anklages for omfattende valgfusk, og titusener har deltatt i protester mot regimet.

I februar skal Russland velge ny president. Putins popularitet er synkende, spesielt blant de unge og utdannede som har tilgang til internett. Etter 12 års Putin-styre er kontrasten mellom rike og fattige russere slående.

Hans-Wilhelm Steinfeld er journalist, historiker, forfatter og arbeider for tiden som korrespondent i Moskva. Steinfeld er aktuell med boken “Forvirringens tid: Russlands vei mot presidentvalget 2012″ hvor han tar for seg maktspillet i Russland. Han veier forholdene slik de ser ut nå og ser på maktens dilemma, samtidig som han trekker de store linjene og setter dagens situasjon inn i en historisk sammenheng.

Steinfeldt møter statsviter og valgforsker Frank Aarebrot til samtale om demokratiets stilling i Russland etter Sovjets fall.

Kl. 21 beveger vi oss fra foajeen og inn i Grieghallen. Der vil et fulltallig Bergen Filharmoniske Orkester fremføre sin fantastiske versjon av Ludvig van Beethovens 5. symfoni, også kjent som Skjebnesymfonien. Verket er et et klassisk ikon, antakelig det mest kjente stykket i musikkhistorien, og gjør alltid inntrykk med sin overveldende skildring av temaet «fra kamp til seier»

Student: 60 kr / Ordinær: 80 kr. Dette inkluderer møte, konsert og semestermedlemskap (20 kr for møtene vår 2012).

(Collage: Catrine Krogseth)

(Bilder: harmonien.no, Flick.com: Mads Iversen, Flickr.com: svennevenn, Ole Bjarkøy )