Studentersamfunnet har ein lang tradisjon for å arrangere fokusveke, og i haust blir temaet
kontroversielle ytringar. De vil ha Gud tilbake – ikke bare til klasserommet, men tilbake i offentligheten. Is the Norwegian welfare state inherently immoral? Document.no har lenge representert en annen offentlighet på siden av den du finner i de fleste aviser og tidsskrift. Nettstedet har en islam- og innv Mannsforum ønsker å rette fokus på statsfeminismens direkte og indirekte diskriminering av menn, som fører til at menn føler seg tilsidesatt.

Studentersamfunnet har ein lang tradisjon for å arrangere fokusveke, og i haust blir temaet kontroversielle ytringar.

Nyheter

Send dem inn til post@samfunnet.uib.no anonymt og vær ein del av Samfunnets fokusuke høsten 2014, vel!

Norway has a reputation of having one of the most well functioning welfare states in the world. Does that make Norway a society of victims and parasites? American philosopher Ayn Rand might have thought so.

I underskogen på internett og i folkedjupet finn vi spor av ei radikalt annleis offentlegheit. Det er denne offentlegheita vi skal stifte bekjentskap med i årets fokusveke.

Tidligere i år har vi kunnet lese om nordmenn som reiser til utlandet for å få hjelp til å ta sitt eget liv. I Europa er det flere land som har åpnet opp for aktiv dødshjelp, men i Norge er både eutanasi og assistert selvmord forbudt.

Upop er gruppen for deg som liker populærvitenskap!

Onsdag 1. oktober inviterte Studentersamfunnet til samtale om “moderne uro” med psykiater, professor og forfatter Finn Skårderud. Skårderud skrev i 1998 boken med samme navn, skriver jevnlig for Aftenposten, og er en internasjonalt anerkjent ekspert på spiseforstyrrelser.

Byråden sa seg godt fornøyd med kommunens tilbud til rusavhengige under debatten torsdag 18. september. Studentersamfunnet og NRK Hordaland inviterte til debatt om stengingen av Nygårdsparken, miljøet i Vågsbunnen og tiltak mot rekruttering til miljøet.

In their natural habitat, Norwegians have to maneuver through an extensive web of unwritten rules, and sometimes it may be difficult to know which rule you have broken, even for natives.

Facebook

Podcaster

Hent podcaster fra våre sendinger på SRiB her!

Studentmeninger

Møtebilder

Upop: Industrien bak pilleneUpop: Industrien bak pilleneUpop: Industrien bak pilleneUpop: Industrien bak pilleneUpop: Industrien bak pilleneAktuelt: KrigsjournalistikkAktuelt: KrigsjournalistikkAktuelt: Krigsjournalistikk

Søk

Studentsamskibnaden

Velferdstinget